Cine este tatăl lui David Popovici și cu ce se ocupă. E expert în marketing

Cine este tatăl lui David Popovici și cu ce se ocupă. E expert în marketing

Cine este tatăl lui David Popovici și cu ce se ocupă. După ce tânărul de doar 17 ani a intrat în atenția unei lumi întregi când a devenit cel mai rapid înotător de pe planetă, cu siguranță nu puțini sunt cei care s-au întrebat cine sunt părinții săi și cât de mare a fost contribuția lor în devenirea actualului campion.

Deși este extrem de tânăr, despre David Popa se poate spune că este deja un veteran, dat fiind că înoată de la 4 ani, iar la 10 ani câștiga deja primele sale concursuri. Pe tot acest drum senzațional, dar deloc ușor, a fost sprijinit din plin de către părinții săi, Georgeta și Mihai Popovici. Și iată că rezultatele nu au întârziat să apară. Azi, David este campion mondial și european la 100 de metri și la 200 de metri stil liber și cel mai rapid înotător al planetei. Toate aceste recorduri însă nu ar fi fost însă posibile fără susținerea părinților săi, care i-au fost alături permanent.

Părinții l-au dus pe David, inițial, la înot pentru a-și consuma energia debordantă, dar și pentru că fusese diagnosticat cu scolioză, la doar 4 ani. Necesitatea de a-și da copilul la un sport pentru a-i corecta postura s-a transformat, între timp, într-o adevărată pasiune pentru David, care, la doar 10 ani, deja câștigase concursuri importante. Pe tot acest parcurs, părinții i-au fost cel mai important sprijin campionului, aceștia preocupându-se permanent de parcursul său în sport.

În timp ce Georgeta Popovici, care lucrează în asistența socială, a făcut un curs de ofițer control doping, doar ca să cunoască procedurile, pentru a putea preveni orice eroare în procesul de pregătire al sportivului, tatăl său, Mihai Popovici, verifică minuțios toate suplimentele prescrise fiului său și este extrem de implicat.

„Dacă David avea vreo problemă medicală obișnuită, dacă era răcit, de exemplu, se interesau la noi pentru orice medicament simplu. Căutau pe platforma noastră, dar apoi ne cereau și nouă confirmarea că era corect ce citiseră.

Țineam legătura chiar și noaptea, când David concura foarte departe. Părinții îi erau alături, iar tatăl ne scria și ne întreba, nu doar pentru fiul lor, dar uneori și pentru alți colegi de-ai lui.

Știau că le răspundem foarte repede, așa cum facem pentru toți sportivii. David și părinții săi sunt chiar un exemplu, sunt extrem de atenți și de disciplinați cu tot ce înseamnă o carieră profesionistă’, a spus Gabriela Andreiaşu, director general ANAD, pentru GSP.ro

Paradoxal, niciunul dintre părinții campionului nu a avut legătură cu lumea sportului. Mihai Popovici, tatăl lui David, a terminat ASE şi lucrează în domeniul vânzărilor.

Mihai Popovici, un adevărat manager sportiv pentru fiul său

Expert în marketing, după ce David a dovedit că are talent și că promite în natație, Mihai Popovici și-a lăsat cariera pe plan secund și a început să se ocupe serios de viitorul copilului său. Acesta a devenit, în timp, expert în nutriție și, nu în ultimul rând, a preluat funcțiile unui manager sportiv, ocupându-se de construirea imaginii campionului.

De altfel, tot el este cel care se ocupă de negocieri în momentul în care un brand dorește să-și asocieze imaginea cu fiul său. Mihai Popovici a fost și cel care a purtat negocieri în momentul în care David a migrat de la Steaua la Dinamo, anul trecut.

„David a avut contract cu clubul Steaua până în data de 31 august. După încheierea contractului, noi am căutat să semnăm cu un alt club. Am avut mai multe discuţii în acest sens.

Am purtat multe negocieri, dar, în cele din urmă, am ales Dinamo pentru că a fost clubul care ne-a făcut cea mai bună şi de viitor ofertă. Alături de David va veni şi antrenorul lui, Adrian Rădulescu’, spunea Mihai Popovici toamna trecută.

Sursa: Viva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.