01 Jan
Cetatenii Cu Cazier Judiciar Nu Vor Mai Putea Intra In UK

Cetățenii cu Cazier Judiciar nu Vor Mai Putea Intra in UK

Guvernul de la Londra va introduce de la 1 ianuarie 2021 reguli noi de acces în țara, interzicând intrarea în UK a cetățenilor UE cu cazier, așa cum este în prezent pentru cetățenii extracomunitari.

Concret, infractorii străini care au avut o condamnare la închisoare de cel puțin un an nu vor mai putea intra în țară, iar cei cu condamnari mai scurte ar putea fi și ei opriți, depinzând de la caz la caz. Și celor care nu au avut condamnări la închisoare ar putea să li se refuze intrarea, dacă au un istoric de încălcări repetate ale legii dacă au avut o condamnare penală de orice fel în ultimele 12 luni și nu au mai fost în UK înainte sau dacă există dovezi că prezența lor în UK nu este în folosul binelui public

Cetățeni europeni care locuiesc în UK și au statut de imigrant în virtutea EU Settlement Scheme, ca și cei protejati prin Acordul de retragere a UK din Uniune sunt exceptati de la aceste reguli.
Pred mult timp, reglementårile EU ne-au constrâns så permitem accesul m tard al unor criminali periculoși din străinătate, core incalcã valorile noastre și amenință modul nostru de viață a spus for ministrul de interne Priti Patel citat de Reuters
În prezent, deci înainte de impunerea acestor reguli, oficiali au obligația sa probeze ca un cetățean din UE este un infractor periculos atunci când decid så nu-i permită accesul în UK BBC notează că există însă îngrijorarea ca un Brexit fără acord ar putea face mai dificila identificarea infractorilor straini.

Nici cetătenii angajati in mariaje de convenientă, cu scopul de a câştiga avantaje economice sau în privința cetățeniei, nu vor fi admiși în UK. La fel, nici cei care vor Încălca reglementările vamale nu vor avea acces. Noile reguli implica și posibilitatea de deportare a cetățenilor din UE găsit de poliție fără adăpost. dacă refuză sprijinul din partea autorităților ca de pildă oferta de a le găsi cazare. Aceasta este regula care funcționează acum în cazul cetatenilor extracomunitari

Oficiali argumentează ca deportarea s-ar putea aplica oamenilor străzii care comit infractiuni sau au un comportament antisodat ca de pildă cersitul agresiv în astfel de cazuri însă deportarea ar fi doar o soluție de ultima instanta și numai după ce se verifica dacă nu este vorba despre victime ale traficului de către vie sau de forța de munca.
Aplicarea regulilor respective ar putea însemna că zeci de mii de cetățeni din UE nu vor mai avea acces în UK. UK va fi o țară mai sigură grație unor controale la granița mai ferme și mai corecte, astfel incat infractorii străini, indiferent de nationalitate să fie supuși acelorași norme" a adăugat Patel. Noile reguli sunt menite să consolideze securitatea frontierelor, avand in vedere ca una din rațiunile votului pentru Brexit a fost tocmai controlul imigrației. Data de 1 ianuarie corespunde sfârşitului perioadei de tranziție a Brexit atunci când UK nu va mai trebui să țină cont de regulile UE în materie de liberă circulatie a persoanelor.

Reprezentanti al politiei şi ai fortelor de ordine au avertizat însă că securitatea granițelor depinde de șansa ca înainte de 31 decembrie 2020 să poată fi încheiat un acord referitor la Viitoarele relații ale Regatului Unit cu UE Explicația este că dacă UK părăsește UE fără acord, Londra nu va mai avea acces la sistemul european de evidenta a infractorilor si la baza de date UE cu pasageri ceea ce va Ingreuna identificate infractorilor care sosesc în țara.

Anuntul lul Priti Patel Intervine după ce Curtea de Apel din Londra a decis cu o zi în urmă că guvernul nu are dreptul legal de a deporta migranti decat daca anunța cu cel mult 2 de ore înainte.

Cetățenii cu Cazier Judiciar nu Vor Mai Putea Intra in UK Cazier Judiciar Interzis in UK Cetățenii cu Cazier Judiciar Interzisi in UK

0 Comments

Join Conversation