17 Jan
Trei Aeroporturi Din SUA Panicate Din Cauza Coronavirus Ului Chinezesc

Trei Aeroporturi din SUA Panicate din Cauza Coronavirus ului Chinezesc

Pasagerii din Wuhan, China, vor fi analizati privind infecția la JFK incepand de vineri seară, iar in San Francisco și Los Angeles incepand de sambătă. Aeroporturile din New York, San Francisco și Los Angeles vor incepe să depisteze pasagerii care sosesc din Wuhan, China.

Acestia sunt supusi unor teste pentru a depista infecția cu un misterios virus respirator care a ucis două persoane și s-a îmbolnăvit cel puțin 45 de peste mări, au anunțat vineri Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Majoritatea persoanelor cu boala se crede că au contractat-o ​​din expunerea la animale pe o piață care vinde fructe de mare și carne in Wuhan și nu este sigur că virusul se răspandește de la o persoană la alta. Insă cateva cazuri nu au fost legate de animale, iar cercetătorii spun că poate fi posibilă o anumită transmitere de la om la om, deci sunt necesare precauții. Aproximativ 100 de experți din CDC sunt dislocati pe cele trei aeroporturi. Primul zbor care va fi ecranizat va ajunge pe aeroportul John F. Kennedy din New York, vineri seară, a declarat la un briefing de știri Dr. Martin Cetron, director al diviziei CDC de migrație globală și carantină.

JFK este singurul aeroport din New York unde va avea loc proiecția. Proiecțiile de la San Francisco International și Los Angeles International vor incepe sambătă. In următoarele cateva săptămani, este posibil ca aproximativ 5.000 de pasageri să fie examinați, a spus dr. Cetron. De la 60.000 la 65.000 de persoane călătoresc anual de la Wuhan la Statele Unite. Doar New York și San Francisco primesc zboruri directe de la Wuhan; acei pasageri care sosesc in Los Angeles sunt in zboruri de legătură.

„Cred că este extrem de plauzibil să existe un caz in Statele Unite”, a spus dr. Nancy Messonnier, directorul Centrului Național pentru Imunizare și Boli Respiratorii din Atlanta.

Călătorii vor fi rugați să completeze chestionare, intreband dacă au simptome precum tuse sau febră și dacă au vizitat piețele de carne sau fructe de mare din Wuhan, epicentrul focarului. Ecranele vor folosi, de asemenea, scanere termice care pot fi orientate pe frunte sau templu pentru a căuta febră. Persoanele cu semne ale bolii vor fi examinate in continuare, iar cei care par susceptibili de a fi infectați vor fi trimiși la spitale din zonă pentru teste suplimentare. Dr. Cetron a refuzat să spună in ce spitale vor fi trimise. Boala a fost semnalată pentru prima dată la sfarșitul lunii decembrie la Wuhan, in centrul Chinei. Temerile unui focar mai răspandit au apărut in această săptămană, cand au fost găsite două cazuri in Thailanda și unul in Japonia, aparent transportate in aceste țări de călătorii aerieni din Wuhan. Boala este cauzată de un coronavirus, un membru al unei familii de virusuri care pot provoca afecțiuni respiratorii, de la răceli pană la pneumonie.

Un alt coronavirus a provocat focarul SARS in 2003 , care a avut originea in China și a fost răspandit in alte țări de călători, infectand peste 8.000 de oameni și ucigand aproape 800. Un coronavirus este, de asemenea, cauza MERS, o altă afecțiune respiratorie severă care este prezentă in Arabia Saudită și in alte țări din Orientul Mijlociu incă din 2012. Virusul MERS este purtat de cămile și majoritatea cazurilor au venit din contactul cu animalele, dar persoanele infectate il pot răspandi unul altuia. Rata de deces a fost ridicată, de la 30 la sută la 40 la sută din cazuri.

Sursa: https://www.nytimes.com/2020/01/17/health/china-coronavirus-airport-screening.html

0 Comments

Join Conversation