22 Oct
Cum Poate Trump Sa Castige Alegerile Din SUA

Cum poate Trump să câștige alegerile din SUA

Cum poate Trump să câștige alegerile din SUA: o dezvăluire decisivă înainte de scrutin și un sondaj inexact. Donald Trump este condus în sondajele de opinie de competitorul său democrat Joe Biden, dar, chiar dacă șansele sunt mici, președintele mai poate să revină în luptă și să câștige, așa cum a făcut-o în 2016, când a învins-o pe Hillary Clinton, scrie BBC News.

Liderul de la Casa Albă ar putea beneficia de o serie de dezvăluiri despre Biden, care au început deja, de o greșeală majoră a oponentului său sau de susținerea mai puternică a electoratului său preferat: albii fără studii superioare.

Ultimele sondaje din Statele Unite sugerează că Joe Biden are un avans substanțial în fața lui Donald Trump la nivel național și inclusiv în statele-cheie, într-o măsură mai mică, cu jumătate de lună înaintea alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie. Democratul a strâns și o sumă uriașă din partea donatorilor în ultimele zile, ceea ce înseamnă că își va putea trimite mesajul pe toate canalele posibile, în ultimele săptămâni ale campaniei.

Analiștii electorali spun că șansele lui Biden a-l bate pe Trump cresc vizibil. Blogul de analiză electorală al lui Nate Silver, faimos pentru că a estimat corect rezultatul scrutinului din 2012, îl creditează pe democrat cu 87% șanse de victorie. Un alt site de analiză, Decision Desk HQ, spune că șansele lui Biden sunt de 83,5%. Dar toate aceste estimări sunt foarte familiare pentru democrați. Și nu într-un mod plăcut. Acum patru ani, în exact același moment al campaniei, Hillary Clinton avea tot cam aceleași șanse de victorie, potrivit acelorași analiști. Deznodământul a fost dramatic. Cum s-ar putea repeta însă scenariul din 2016?

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/cum-poate-trump-sa-castige-alegeri-sua-3166264

0 Comments

Join Conversation